Hvad søger du?

Regler og køretøjer
Personbiler

Regler for personbiler

Ældre dieseldrevne personbiler må gerne køre i miljøzonerne nu. Men de kan blive omfattet af miljøzonekravene, så de i fremtiden ikke har adgang til miljøzonerne, medmindre de har monteret et partikelfilter. 

Regler på vej

De fem nuværende miljøzonekommuner København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg kan vælge at skærpe miljøzonekravene, så det ikke længere bliver lovligt for dieselpersonbiler uden partikelfilter at køre i miljøzonerne.

Det er Folketinget, der den 22. marts 2022 vedtog en lovændring, der gør det muligt for kommunerne at lade dieselpersonbiler omfatte af miljøzonereglerne.

 

Tidligst i 2023

Kommunalbestyrelserne i miljøzonekommunerne skal træffe beslutning, om de skærpede miljøzonekrav skal gennemføres i den enkelte kommune. Kravene til dieselpersonbiler vil tidligst kunne træde i kraft 9 måneder efter den enkelte kommunalbestyrelses beslutning.

En eventuel skærpelse af miljøzonekravene i en miljøzone vil derfor tidligst kunne træde i kraft i 2023.

Hold dig opdateret om reglerne på miljoezoner.dk.

Lever dit køretøj op til reglerne?

Tjek her, om dit køretøj lever op til reglerne og kan køre i miljøzonerne nu. Du kan også tjekke, om din personbil bliver omfattet, hvis miljøzonekommunerne skærper reglerne i 2023.

Eftermontering af partikelfilter på personbiler

Du skal kontakte et værksted, hvis du ønsker at eftermontere et partikelfilter på din dieselpersonbil. Når filteret er monteret, skal det registreres af en synshal. I synshallen testes filteret, og synshallen sørger også for at filteret bliver registreret i Køretøjsregisteret (DMR).

Der er ikke krav til hvilken type partikelfilter, der skal monteres på et køretøj, for at det opfylder miljøzonekravene. Køretøjet skal dog godkendes med partikelfilteret til syn og opdateres med dette i Køretøjsregisteret (DMR).

Varebiler og personbiler kan få eftermonteret enten et åbent eller lukket partikelfilter. Bemærk, at ikke alle partikelfiltre er godkendt til alle bilmodeller, hvorfor nogle vare- og personbiler kan være nødt til at få eftermonteret et dyrere lukket partikelfilter, hvis de ønsker at køre i miljøzonerne.

Åbne partikelfiltre er billigere end lukkede filtre, men filtrerer heller ikke lige så godt. Åbne partikelfiltre kan typisk bestilles og monteres af din mekaniker, hvis de er godkendt til dit køretøj, mens lukkede partikelfiltre kan bestilles hos specialiserede partikelfiltermontører og kan monteres på langt de fleste køretøjer.

De nærmere regler for eftermontering af partikelfiltre for personbiler er fastsat i bekendtgørelsen nedenfor.

For personbiler, der minimum er Euronorm 5, anses kravet om partikelfilter for at være opfyldt.

Skriv til os

Du kan skrive til os på info@miljoezoner.dk eller udfylde formularen, hvor du også kan vedhæfte eventuel dokumentation

Ring til os

Mandag - torsdag 08:30 - 16.00
Fredag 08:30 - 15:30
+45 7080 9282
Sprog: Dansk